Zvastica si sex la NY si peste tot in lume; balbaiala, incultura si prostie doar la antena3

Am stat ca prostul aproape o ora, sa vad in reluare emisiunea de pe Antena3, care a ‘dezbatut’ subiectul expozitiei de la NY, Zacuska Senzual. F greu de urmarit sirul ideilor, si mult prea multi de aaaa, iiii, aaaa; dar merita efortul. O degringolada cum nu poate iesi decat atunci cand prostu’ se intalneste cu prost informatul.

Inainte sa-mi dau cu parerea, reiau cateva idei din ‘minunata emisiune’:

Deschide emisiunea A Badin, face o introducere a problemei de la ICR Niu Iorg, cum se zice la el acasa, si incheie cu un citat ciuntit din declaratia ICR referitoare la cele scrise in presa si pe bloguri. Fragmentul e mestesugaresc ales, sa dea o cat mai denaturata impresie asupra a ceea ce continea comunicatul ICR. Cu asta ne-am obisnuit deja…

Dana: “Aceasta este maica domnului, ăăăăăăăăă, infatisata intr-un ăăăăăă, costum REBU…” [sigur ca da, marca Botezatu]

Critica artei atinge cote comice! O sa fie mai jos alte exemple la fel de inspirate…

Sanda Pralong: “(…)Dar intr-adevar zvastica, asta, trebuiau sa fie informate autoritatile ca este ilega utilizarea acestui simbol in statele unite.” [Aici notez faptul ca d-ne Sanda e singura de pe platou ce vede realitatea prin alta lentila, decat cea politica; dansa incearca sa echilibreze discutia cu pareri venite din sfera obiectivului, insa fara vreo sansa… E mult prea vag informata pt a enunta ceva concret, cap-coada, si e mult prea apriga latura ‘subiectiva’ a emisiunii.]

Augustin Buzura: ‘aceşti oameni n-au fost consacraţi nici de prezent, nici de trecut, şi nici n-au vreo speranţă sa fie foarte curand, decat prin acest scandal din două motive: acestă, aceste experienţe cu graffiti au fost fumate prin şş, anii 70, deci e o experieţă ăăăăă ratată de la bun inceput. In al doilea rând, ăăăăăăă, lezează şi pe credincioşii musulmani, şi pe evrei, şi pe ăăăăă toată lumea ăăăăăă îîîî ironiz ând sau facânad îîîî glume, sau îîîî ăsta, faţă de simbolurile religioase: emenora…’ –decat sa ma tot fortez sa reproduc balbaiala, mai bine ascultam :} [inregistrare audio]

Desigur, se vede clar ca avem in fata o fecioara maria, ingeri, si multe altele…

Mda, cam asta e tonul si fluiditatea…. Sa incepem lectia de cultura si informare dar:

Care sunt datele problemei?

Avem o expozitie ce este antinationala, anticrestina, antisemita, antibungust!

Avem bani aruncati pe apa sambetei, printr-o manevra josnica de promovare a nonartei!

Avem o ancheta a politiei din NY, de unde a disparut ‘mobilul crimei’ intelectuale!

Avem o reactie prompta a reprezentantilor comunitatii romano-americane!

Le luam in ordine.

Politia din NY, vine navala la ICR, sa demareze o ancheta! [aici trebuie mentionat faptul ca Horvat, corespondentul lui Badin din NY, face plangerea, respectiv da telefon sa vina politia. F inteleapta si plina de discernamat actiunea. NU.] Pt ce? Pt o zvastica desenata pe bucuta unui ponei roz. Incepem lectia de cultura generala:

Ultima incercare de trecere in ilegalitate in UE a simbolului, a avut loc in ianuarie 2007, la Berlin s-a facut aceasta propunere – au fost 3 astfel de propuneri: prima in 2001, insa statele uniunii europene nu au putut cadea de acord in privinta interzicerii anumitor simboluri, si libertatea de exprimare, a 2-a in 2005 a fost respinsa prin obiectiile aduse de guvernul britanic [dansii folosesc simbolul zvasticii cu alte conotatii decat cele naziste]– insa a intampinat reactii de protest din partea populatiei hinduse, care a argumentat ca simbolul este prezent in cultura proprie de 5 milenii, reprezentand pacea si bunastarea. Singurele tari europeane, unde este si de inteles ca simbolul sa fie interzis prin lege, sunt Austria si Germania.

In SUA, zvastica nu este inafara legii, din aceleasi considerente: libertatea de exprimare, fapt ce rezulta din istoricul simbolului, si vasta sa raspandire pe teritoriul americii intre triburile de bastinasi -dar si aparitii mai recente fara nici o legatura cu nazismul. Simbolul reprezentand de cele mai multe ori noroc si reusita, a fost folosit de nenumarate persoane publice; mai mult, in California, se gasesc doar intr-un singur oras, peste 900 de felinare stradale, ce poarta simbolul zvasticii. Desi s-au facut plangeri de catere unii cetateni in privinta inlaturarii felinarelor, autoritatile au raspuns negativ, explicand ca este mai importanta prezervarea felinarelor ce dateaza din anii 1920, din moment ce nu fac referire la nazism… Genul acesta de ‘sesizari’ cuprinde o lista lunga, cine este doritor, se gasesc nenumarate articole si insemnari pe aceasta tema.

O evreica, pe nume Edith Altman, si-a exprimat artistic o experienta din regimul nazist in “The Art of Memory: Reclaiming the Symbol”. Se foloseste de 2 zvastici de mari dimensiuni, intr-o expozitie, fapt despre care se scrie intr-un interviu: She used it for two main reasons. First, she wanted to overcome the sense of fear it created. Second, she hoped to restore its ancient meaning as a symbol of revival and prosperity. She said, “By taking the swastika apart, by deconstructing its meaning and disempowering it, I hoped to change its fearful energy. In a spiritual and mystical kind of way, I am exorcising its evil memory in hopes of healing our fear.”

Revenind in prezent, pe 9 mai 2008, o grupare neo-nazista din SUA, si-a anuntat candidatul la alegerile prezidentiale, acesta reprezentand Miscarea National Socialista. Care le este simbolul folosit, se poate vedea pe site-ul dansilor,  National Socialist Movement. Se gasesc cu duiumul si filmulete pe youtube, cu marsurile si demonstratiile acestei grupari (video). [Am retinut o expresie, de la asemenea demonstratie, referitoare la razboiul din Irak si Afganistan: “I refuse to fight for oil and opium!”]  Lesne de inteles, nu sunt arestati, nu primesc amenzi, [si cel mai important, nu sunt luati in serios :}], atata vreme cat au permisiunea de a organiza marsurile si mitingurile, si nu se lasa cu scandal.

Ne-am lamurit cum sta treaba cu zvastica si america? Sau incercam sa luam urma d-nei Katina Schubert, ce a dat in judecata Wikipedia pt ‘promovarea prea abundenta a zvasticii’? Zvastica nu este in nici un caz un simbol inafara legii, si ea este acceptata de populatie atunci cand e folosita in scop educativ sau artistic –chiar si in Germania! Diferenta o face deci contextul si scopul in care este afisata…

In cultura indo europeana, zvastica este un simbol aducator de noroc, deci poneiul ar putea fi foarte bine un ponei talisman, aducator de noroc… viziunea depinde insa, in functie de gradul de cultura…

Badin: “Da, asta-i, ăăăă, aceasta-i. Deci este vorba clar de o lucrare antisemita, s-o spunem pe romaneste...”

Horvath: “Menora este unul dintre cele mai vechi simboluri ale poporului evreu, fiind mentionata pentru prima data in Cartea Biblica a Exodului.”

Mi se pare de domeniul penibilului aceasta ofticare, de fiecare data cand ‘ceva’ seamana cu ‘ceva’. Desigur, luarea peste picior a ceva cu rezonante religioase sau traditionale pt un grup ori popor, nu este de dorit. Insa de la sfesnicul cu 7 brate ce poate sa aduca a menora, si a chema politia, e cale lunga, mult prea lunga pt un om in deplina facultatilor mentale sa il parcurga.

V-a scapat o pista, si o sa o semnalez, inainte de a trece la anticrestinism. Folosind aceeasi metoda de interpretare, mai trebuia semnalata pangarirea monedei nationale, a bancii nationale si a lui Nicolae Iorga; acest fapt, acum ca l-am depistat, este deosebit de grav, nu?

La categoria anticrestinism, invitatii isi exercita ochiul critic, cu privire la cele vazute. Intr-un desen, Badin il recunoaste pe Moise si David, in fata unui bordel. Ceea ce vede el, poate la fel de bine sa inseamne orice altceva; el deduce insa dupa barba personajelor, si culoarea rosie a ciupercii in fata careia stau cei doi. Acest mod de a fantezia pe marginea desenului, se practica in clasele elementare, cand educatoarea duce elevii la muzeu, punandu-i sa-si de cu parerea. Se poate incadra la categoria ‘perle de examen’ sfortarea editorului antenei3. Din acelasi modul de ‘blasfmiere’ a crestinismului  mai avem:

sfantul Burn Trash,          sfantul Ioan Gura de Aur     si      sfantul Doroftei.

I-am identificat bine? Am prins idea? Cum adica nu se cade sa luam peste picior situatia? Cum sa nu o iau cand Badin isi da cu parerea despre cele sfinte, fabuland precum pe terasa la o bere?  Ati luat rapid atitudine si ati tras concluziile de rigoare, toata gasca de scandal de pe blogul fruntas; sunteti mahniti de ‘majirea’ ortodoxiei in schimb injurati in emailuri ca niste birjari! Iar despre desenul ce-l tot bagi in fata, cum ca ar fi motto-ul Zacuska Senzual, cu titlul ‘fuckin god’ nu pot sa raspund decat prin ‘fuckin  beautiful’! Atat timp cat nu reusti nici macar sa descifrati ce scrie pe desene, lasti-o mai lejer cu presupusul si insinuarile; chiar nu suntem curiosi sa ne calauzeasca ateul Badin in descifrarea ‘artei ofensatoare la adresa crestinismului’.

Urmatorul punct se refera la alegerea facuta de ICR de a organiza expozitia ‘freedom for lazy people’. Se dau trimiteri la statutul ICR, si incompatibilitatea acestuia cu cele expuse. Nu  este reprezentativ pt romania ce se vede acolo, si in plus, mazgalelile nu tin locul artei. ICR ar trebui sa foloseasca banii pt a promova valorile nationale, si nicidecum graffiti.
In statutul ICR, usor de citit si inteles, avem urmatoarele articole:
Art.2 Institutul are drept scop reprezentarea, promovarea şi protejarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în străinătate.
Art.3 Institutul are următoarele obiective:
(…)
e)facilitarea dialogului şi a colaborării atât a personalităţilor, cât şi a comunităţilor culturale şi ştiinţifice româneşti cu parteneri din lumea întreagă;
f)cercetarea şi evaluarea fenomenului cultural naţional şi a perspectivelor sale;
Ce se intelege de aici? Ca ICR se ocupa cu diversele forme de exprimare in care se ragaseste cultura si civilizatia nationala, si faciliteaza cultivarea precum si raspandirea lor atat in tara cat si in strainatate. Nu doar ca prezinta diverse forme de arta si cultura, dar incurajeaza dialogul si face evaluari ale  fenomenului cultural atat in forma consacrata, cat si a perspectivelor acestor fenomene. Sa se incadreze oare streetart-ul la fenomen cultural si artistic consacrat in romania? Sa fie vorba despre o perspectiva de viitor? Oricare ar fi cazul, streetart-ul nu e ceva strain romaniei. Anul acesta a avut loc a doua editie  Street Delivery… O strada este inchisa traficului, si este lansata la colorat, o gama variata de artisti si desenatori. In perioada 28iulie – 28 august, la Carturesti se poate vedea colectia de fotografii de anul acesta.

Pe semne ca streetart-ul este o forma de exprimare artistica la noi in tara. Expozitia de la NY n-a facut altceva decat sa dea prilejul artistilor din sua sa faca cunostinta cu cei din romania, si vice versa. Dialogul a fost unul benefic pt ambele parti, asa cum se poate citi in cateva publicatii americane despre care am scris cu o alta ocazie. Ideea de azi este ca grafferul roman a intalnit grafful american; in ambele culturi aceasta forma de exprimare isi regaseste adepti in randul tineretului, prin urmare articolul 3, litera e) din statutul ICR s-a ocupat exact cu ce trebuie sa se ocupe.

Faptul ca d-ul John si Horvath de la ny magazin, s-au scandalizat de cele vazute, sau faptul ca Buzura a vorbit cu ‘nenumarati’ romani din sua ce s-au aratat surprinsi de cele expuse, nu intra in nici un fel de conflict cu ‘promovarea artei si culturii’ romanesti. Titlul si descrierea expozitiei facea cunoscut clar si lamurit faptul ca evenimenul nu urma sa expuna traditionalul, batranescul si consacratul! Urma sa fie expuse lucrari ce fac parte din streetart-ul romanesc. Vizati in mod expres erau reprezentantii streetart-ului american, cu ei urma sa se lege un dialog si o colaboare pe viitor; ceea ce s-a si intamplat! A merge la o expozitie de streetart –care repet, face parte din cultura si artisticul romanesc, fie ca intelegem acest mod de exprimare artistica, fie ca nu- si a te astepta sa-l vezi pe Grigorescu si ‘carul cu boi’ este similar cu a merge la un meci de box si a te astepta sa vezi balet.

 

ICR a uzat de statutul si mijloacele sale pt a facilita intalnirea dintre streetart-ul romanesc si cel american.
Daca gusturile nu se discuta, se poate discuta cu siguranta despre impresia facuta! Nu o sa reiau povestea cu teatru 37 Arts, cu invitatiile unor regizori americani de a colabora cu Zacuska Senzual samd; pt ca cine este interesat de subiect, cunoaste deja aceste aspecte.

Cum ramane cu ancheta politiei din NY? Referitor la aceasta, se poate citi declaratia ICR NY, care informeaza ca statusul interventiei NYPD a fost consemnat ca fiind ‘alarma falsa’. Lucru desigur trist pt acesti domni care se vor a fi aparatori ai imaginii romaniei! (Comunicate de presa)

Am lamurit deja care este situatia cu zvastica in america, noua dezinformare conform careia politia inca mai cauta sa dea de capat anchetei, nu are nici un fel de suport logic, si mai mult, dovezile ce pot fi verificate, arata clar cine a chemat politia, si ce s-a constatat! Acest nou efort de a duce romanul de nas se numeste manipulare, iar daca vrem sa devenim satirici ii vom zice ‘ducere cu zaharelul’ in an electoral.

Cat despre reactia reprezentantilor comunitaii romano-americane de la NY, ne-am lamurit cine sunt ei, si ce preocuparii au. Pe aceasta cale il anunt si pe ziarisul Grigore Culian, editor NY Magazin –un fel de CanCan romanesc- ca pozele la care face referire sunt datate anterior datei deschiderii expozitiei; insa desigur nu aveati cum sa stiti lucru acesta, din moment ce nu ati intrebat, ci ati dat cu jula pe conturi flickr. [faptul ca flickr este un portal ce permite vizualizarea de fotografii nu implica copierea si ultilizarea lor, fara acordul detinatorilor… ca sa nu aveti dubii ori dezinformari cu privire SI la asta.]

Tot acest Culian, ziarisul lui peste, impreuna cu grupul de agitatori de la ny magazin, trebuie sa afle ca n-are nici o legatura cu comunitatea de romani din america, si nici cu romanul in general. Daca nu ar fi asa, nu ar declara plin de consternare ca nypd nu a putut continua ancheta! Ca nu a iesit balamuc, ca nu a fost arestat nimeni:}. Amanuntul, scapat de acest jurnalist ratat, cum ca DIN PACATE politia nu a gasit nimic in expozitia de la ny, arata in mod clar cat de ingrijorat este el de imaginea romaniei, cat si faptul ca ziarul la care activeaza si il detine nu face altceva decat scandal si deservicii romanilor din america. [si n-are de ce sa caute nici o zvastica nypd, pt ca nu este un simbol interzis prin lege. apropos, a primit amenda colegul Horvath pt ca a pus pe drum alela politia?]

Asta este emisiunea urmarita. O parodie de discutie informativa sau analiza, ce cuprinde de la cap la coada dezinfomari si lipsa de cultura generala. (pe antena3.ro se poate urmari in reluare, la ordinea zilei, 4 aug) Sunt profund mirat, ca a scapat ochiului ager de la antena3, acesta reprezentare a Basescului. Ma asteptam sa remarce asemanarea, si sa ne explice ca Zacuska Senzual il idolatrizeaza pe presedinte, desenandu-l chiar si in mod inconstient…

Cu genul asta de iesiri in decor, vrem sa ne facem de minune la modul serios? Vrem sa apara in ‘lumea buna’ articole despre faptul ca romanii nu se stiu uita la arta? Pana la urma ce facem aici, circ politic? De cate ori s-a repetat in emisiune numele Basescu, si daca ai fi surd, tot te-ai intreba ce au cu baselu !?! Facem analiza de expozitie, sau facem politica mascata? Mai luati o pauza, ca nu suntem chiar cu totii prosti bata! Lasati-o ‘la punctul mort’ cu politizarea! … nu tot ce misca pe lumea asta are motivatie, aplicatie si explicatie politica. Sau ar trebui de fiecare data cand fierb un ou, sa-mi pun intrebarea daca nu cumva il sustin pe Nastase? Daca oul provine de la el… Sau oare il dezaprob din moment ce fierb si sparg oul…?!?

*Astfel de replici si lamuriri, ar fi trebuit sa fie de mult redundante in statul democrat roman. din pacate, naravurile si obiceiurile nu s-au abandonat odata cu noua generatie; practicile rusinoase sunt inca promovate si constituie o modalitate de castig si asumare a puterii. atat timp cat artistii nu sunt intrebati de sanatate, chiar si in an politic:}, nu este permisa denigrarea si calomnierea lor!

**amanunt referitor la imaginea  nr4: fac precizarea ca imaginea care infatiseaza poneiul negru, este cropata, si nu arata intreg desenul; mi-a fost adus la cunostinta de catre Lilick faptul ca s-ar putea produce o confuzie referitor la cele afisate mai sus, motiv pt care imi cer scuze pt neatentie. imaginea intreaga se poate  vedea pe blogul lilick-auftakt.

.

.

.

intre timp am dat de urmatoarele reactii legate de expozitia Zacuska Senzual, si cele aferente:

morar.catavencu.ro

Blog cotidianul.ro

www.feeder.ro

www.cotidianul.ro

www.dw-world.de

– interviu cu:

Alexandru Bălăşescu, antropolog doctorat Universitatea din California şi cea  din Lyon

Corneliu Porumboiu, regizorul filmului „A fost sau n-a fost”

Dumitru Gorzo, artist consacrat

 

~ by durox on August 5, 2008.

30 Responses to “Zvastica si sex la NY si peste tot in lume; balbaiala, incultura si prostie doar la antena3”

  1. […] interesul atatora, s-au facut comentarii, s-au dat replici si inca se mai dau. Iata ce scrie: durox, in rima perfecta cu ceva ce am citit de dimineata in metrou: “Imi inchipui ca idiotenie e […]

  2. […] Zvastica si sex la NY si peste tot in lume; balbaiala, incultura si prostie doar la antena3 […]

  3. Sincer, lustruiesti scheletele din dulapul lui Patapievici cu o consecventa demna de o cauza mai buna.
    Afisezi imagini neutre nereclamate de nimeni, insa nu afisezi imaginile ce au starnit controverse. Imi dau seama ca ai un interes in a te agata de punctul de vedere ICR, fie vreo bursa, fie altceva. In mod normal orice controversa naste dileme si adevarul e undeva pe la mijloc. Sau orice parte are argumentele ei. In cazul tau adevarul e in dulapul lui Patapievici.

    Sa’l lustruiesti bine!

  4. @Bogdan
    asta din cauza ca imaginile ce au starnit controverse se pot vedea si studia pe siteul icr ny… o mare parte din ele se regasesc in cele cateva episoade scrise referitor la subiectul dat! iar agrumenul asta cum ca as avea ceva de gastigat, in mod ascuns sau indirect ma cam lasa rece! ma doare-n cot de conducerea politica, de burse si banii romanilor… insa nu stiu de ce ma apuc sa-ti explic, cand astea le-am scris de mai multe ori…. merci de interes. ;)

  5. PACAT CA NU MAI AM 20 DE ANI, SA POT PLECA DIN TARA ASTA NAPADITA DE TAMPITI,MASCARICI,PROFITORI,HOTI ETC,ETC.

    VA CREDETI DESTEPTI CU PORCARIILE VOASTRE DE GANDURI SI REPREENTARI ARTISTICE, DAR NU SUNTETIO DECAT CEI DE MAI SUS.

  6. Durox, Ai dreptate!!
    Asa zisul “scandal International” nu se intimpla decit in Romania cu ajutorul vechilor “membrii ai comunitatii” pe care ii stim bine.
    Unde este reactia presei americane? dar a comunitatilor evreiesti din NY? Nimic!!! Numai stilpii comunitatii romanesti tipa ca din gura de sarpe (de! daca-i ordin, cu placere)
    Romanii ar trebui sa invete (au trecut totusi 20 de ani de la asa zisa Revolutie – anii Brucan) in cele din urma ca politica si lupta politica se bazeaza pe propriile metode si nu pe metodele clasice securiste.

    Alte pareri:
    http://rataciri.wordpress.com/2008/08/05/freedom-for-lazy-people/

  7. bogdan

    “imaginile ce au starnit controverse”??

    1.
    The Last Judgement was an object of a heavy dispute between Cardinal Carafa and Michelangelo: the artist was accused of immorality and intolerable obscenity, having depicted naked figures, with genitals in evidence, inside the most important church of Christianity, so a censorship campaign (known as the “Fig-Leaf Campaign”) was organized by Carafa and Monsignor Sernini (Mantua’s ambassador) to remove the frescoes. When the Pope’s own Master of Ceremonies, Biagio da Cesena, similarly denounced the work by saying that the work was more suited to a bath-house than a chapel, Michelangelo worked his semblance into the scene as Minos, judge of the underworld. It is said that when da Cesena complained to the Pope, the pontiff responded that his jurisdiction did not extend to hell, so the portrait would have to remain.

    In coincidence with Michelangelo’s death, a law was issued to cover genitals (“Pictura in Cappella Ap.ca coopriantur”). So Daniele da Volterra, an apprentice of Michelangelo, covered the genitals with perizomas (briefs), leaving unaltered the complex of bodies. Following this work, Daniele da Volterra was nicknamed “Braghettone” (literally: “large pants”).

    2.
    In 1920 he added to his growing fame with the entry of “Princess X”[1] in the Salon. The phallic shape of the piece scandalized the Salon and removed it from the exhibition.

    si apropo de pozele cu neagoe, nu au nimic compromitator. sunt chiar soft de tot.
    badin e un manipulator de 2 bani. ce scrie(neagoe) e literatura pura, chiar buna. nu e nicio incompatibilitate intre neagoe si postul de diplomat.

    problema e cu presa din romania, aici e buba nu reproducerile cu principesa x pe peretii icereului . de lipsa de profesionalism nu mai vorbesc, dar lipsa de responsabilitate a domnului badin socheaza.

  8. princess x e o “scluptura” de-a lui brancusi, pentru cei ce nu stiu e un artist francez.

  9. apropos de zvastica, degeaba ne isterizam, exista o lucrare geniala a lui uklanski (problematica e mai complexa, nu se compara cu poneiul, care e nitzel naiv, dar nu asta e problema noastra…)

    http://www.polishculture-nyc.org/uklanski_more.htm

    the nazis

    lucrarea a fost expusa la The Jewish Museum in New York in 2002. nazistii din poze(de fapt sunt artisti celebri care au jucat roluri de nazisti) toti poarta caschete cu insemnele naziste. e diferenta intre un actor care joaca un personaj si personaj. e o evidenta si pt un copil de 5 ani.(numai bunica-mea il uraste pe Larry Hagman pt ce a facut JR)
    Credeti ca un regizor care face un film in care condamna nazismul nu poate folosi zvastica ca reprezentare a raului in film? pai ce naiba, fatuca a vrut sa faca un ponei malefic, normal ca i-a pus o zvastica pe cur.

    ea, ca artist poate picta “raul” fara sa fie identificata cu el.

    doar acum nu trebuie sa ii arestam pe toti 154 de actori din fotografiile expuse de uklanski ca purtau uniforme naziste.

    de unde reiese ca artista cu poneiul venereaza nazismul???

    pictand flori si car cu boi nu poti critica raul. mesajul fetei e clar , uraste poneii! a recunoscut-o in presa , normal, pt ea poneii is nazisti, sunt rai . evil. punct. gata.

    probabil arta fara sex si fara zvastica s-ar potrivi mai bine?
    atunci sa isi ilustreze new york magazin numarul cu genul asta de arta:

    http://images.google.com/images?q=hitler%27s+paintings&ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&sa=X&oi=image_result_group&resnum=1&ct=title

  10. @rusu
    nu doar ca venereaza nazismul, dar e cu siguranta si membra MISA, necesita control psihiatric, si nu in ultimul rand, isi bate joc de poporul roman ce a trudit atat amar de vreme sa isi spele pacatele impotriva evreilor!
    mie imi place duma cum ca ‘poseda puteri magice’; ii pune pe ganduri pe toti ‘analistii’, si-i face sa se-ntrebe oare ce-o fi insemnand… magnifica inspiratia nuclear fairy:}

    dintre picturile lui Hitler, cel mai mult imi place cea cu peisajul de munte… mega crestineasca crucea si serenitatea…. :+

  11. ce reprezinta poneiul?dar zvastica?vai e si basescu in frumoasele, interessantele opere de arta?ce te chinui ma baiatule sa-mi explici: ca cei de la antena3 si altii sunt prosti, de parca tu si artistii “lu peste” sunteti scutiti de a fi?imi faci o istorie a zvasticii pe care nu o stii si vrei sa o luam de buna?ma omule chiar ca voi romanii sunteti atotcunoscutari desi nu cunoasteti nimic, sunteti 0,nada, nulitati.iar aia ce a fost aruncat intr-o incapere reprezinta cultura?hmmmmmm

  12. @aristide bragovici
    daca prostia se calcleaza in nr de prostii scoase pe gura in unitatea de timp, mi-s relaxat… daca in shimb se masoara in gradul de a vedea si altfel ce este prezentat la tv, atunci admit ca am probleme grave.
    daca doream sa incerc o istorie a zvasticii, dadeam linkuri :}:}
    asa insa, dau doar de inteles ca zvastica nu e caz de puscarie in us, si nici simbol ce semnifica apartenente… in fine :}

  13. @durox

    cristi puiu ar fi trebuit sa faca un film in care mister lazarescu e perfect sanatos si mai face si un copil, ca picasso la 70 de ani , asa ca sa nu ne mai strice imaginea cu filmul lui sumbru prin lume.

    un scandal asemanator (respectand proportiile , hirschhorn e un artist deja consacrat, indiferent ce vor spune paunescu si vacaroiu)

    insa in elvetia presa a fost de partea artistului. la noi presa denunta ca in anii 50. s-au trezit pudicii romani, patriotii care nu demult plantau statui cu antonescu prin tara. si nu le pasa de jignirile aduse evreilor, le pasa de imaginea lor in lume.

    mie imi pare rau de copiii astia, sper ca lor li se rupe si nu sunt afectati prea mult. oricum irlo e super tare!

    alt scandal:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Piss_Christ

    e misto cum niste cetateni mediocri(gen badin) au fost lezati, in timp ce “Sister Wendy Beckett, an art critic and Catholic nun” ii lua apararea artistului prin interpretarea normala si corecta a lucrarii.

    pudicitatea asta de fatada imi aminteste cum “baietii nostri” isi fac cruce pe teren inainte de meci.

  14. @rusu
    ca-si fac cruce pe teren, am crezut tot timpul ca are de-a face cu mamele ce se uita la meci, si care s-ar intrista sa vada ca fiul mamii a renuntat la invatatura si sfaturile mamesti :}

  15. http://www.iht.com/articles/2006/03/13/opinion/edzizek.php

    sh-apoi vorba lui jijec

  16. bun de citit jijec a’ tau.
    de fiecare data cand ‘populatia’ se inflameaza, e semn ca ceva bun se poate intampla :}

  17. sunt incantata ca ai scris ce ai scris si cum si cat. stii cumva, cei trei care au expus au spus ceva despre sensul executiilor lor?

  18. @popandela…doar ca ceea ce s-a interpretat de catre grupul scandalagiilor, este de-a dreptul comic. :} ii gasesti pe toti pe net, cu siguranta iti vor explica ce se afla prin si printre desene…

  19. :) tu tare ok yea! i like! thanx for doin it!

  20. esti un dobitoc care nu a inteles nimic, cei de la antena 3 au fost prea politicosi cu cristian neagoe, eu nu zic ca e galeria e nazista, antisemita etc, e de prost gust, porno, cretina si pe bani multi. exact ca si cristian neagoe. ca persoana publica, nu mi-as permite sa pun asmenea cretinitati pe net si sa le numesc literatura.

  21. @delia
    sunt leu! 29 iulie, dobitoc e alta zodie…
    asta se numeste libertate de exprimare delia. creanga are povestea pulii; te invit sa o citesti, in cazul in care nu te simti f pudica… ca ne place, ca nu ne place, asta e libertatea: fiecare are dreptul sa fabuleze ce vrea, cand vrea! ca alege sa scrie poezie, sau imnuri aduse extraterestrilor, chiar nu ne mai priveste, decat daca facem o critica literara. nu pune te rog botul la dumele lui stan: le imbarliga cu ocazia asta in ceea ce priveste legea si diplomatia. :}

  22. ATENTIUNE EXPOZITIA DE LA NY NU A FOST ROMANEASCA CI UNA ISLAM FASCISTA TOATE LUCRARILE ANTISEMITE SUNT FACUTE DE ACEIASI MANA DIABOLICA OMAR MARWAN ANBAKI. EL A DESECRAT PE UN PERETE INTREG DOUA MENORE UN LUCRU CARE NU VA FI IERTAT USOR. CU MULTE SAPTAMANI IN URMA AM FACUT UN MEMORIU AMBASADEI ANUTAND CONTACTAREA FBI SI CERAND VERBAL PRIN ILINCA ILIE CA SIE SA INTERVINA. NU SE POATE FACE NIMIC. DIPLOMATIA ESTE PARALIZATA IAR SERVICIILE NU SUNT LASATE SA SA ACTIONEZE. TOTUL SE FACE CA CLANUL ICR SA NU FIE york DERANJAT. NU DEMULT GRUPUL DE EXPOZANTI A ATACAT SI VANDALIZAT CLADIREA OFICIALA A STATULUI ,CU DRAPEL SI STEMA ,LA INTRARE .FATADA PRICINCIPALA A FOST MANJITA CU GRAFITTI DE CATIVA METRI. ( DOCUMENT VIDEO http://WWW.BADIN.RO ) CONSULUL PAVONI A PRIMIT ORDIN DE SUS SA NU INTERVINA SI AFUGIT LA BUCURESTI. SEFUL STATULUI TREBUE SA RASPUNDA IN FATA PARLAMENTULUI PENTRU CELE INTAMPLATE. APARAREA TERITORIULUI ESTE O DATORIE CONSTITUTIANALA.LUCRURILE AU SCAPAT DE SUB ORICE CONTROL. AICI IN AMERICA ESTE MARE NERVOZITATE. ANTIDEFAMATION LEAGUE MA ANUNTAT PERSONAL PE MINE SI PE CULIANU REDACTOR LA NEW YORK MAGAZIN CA A INCEPUT ACTIUNE IMPOTRVA CELOR VINOVATI.VOR ACTIONA SI ALTII. TIN LEGATURA CU DEPARTAMENTUL DE STAT. SCANDALUL CEL MARE,CEL INTERNATIONAL,ABIA ACUM INCEPE.
    august 20,2008 new york ROBERT HORVATH

  23. ‘scrierile’ lui cineastu Horvath, trebuie citite ca atare. mai mult nu poate, mai mult nu vrea. asta stie, cu asta se ocupa… vom reveni intr-un post dedicat dansului, aspura celor scrise mai sus :}.

  24. CONSPIRATIA ISLAMICA LA ICR

    LA BUCURESTI SE CUNOASTE FOARTE PUTIN DESPRE SCANDALUL ICR, NEW YORK. LOCUL UNDE AR TREBUIE SPUS ADEVARUL ESTE PARLAMENTUL ROMANIEI.PENTRU CA AM DE GAND SA DESVALUI LUCRURI GRAVE LA ADRESA CLANULUI PATAPIEVICI ,NU MI SE DA OCAZIA DE A O FACE OFICIAL. SCENARIUL ESTE CEL VECHI. SE CREIAZA INPRESIA UNEI LUPTE POLITICE. DAR TOTUL ESTE DOAR O FARSA, PENTRU A PERMITE TERMITELOR COMUNIST SECURISTE ,SA RAMANA LA PUTERE. TOTUL SE PETRECE DOAR LA SUPRAFATA. SE REUNESTE PARLAMENTUL, PENTRU A AFLA ADEVARUL, DAR NU IL INVITA PE CEL CARE AR PUTEA SA O FACA. PENTRU CA EU NU FAC PARTE DIN SISTEMUL CORUPT, DECI NU POT FI CONTROLAT, MANIPULAT SI SANTAJAT, SUNT CONSIDERAT EXTREM DE PERICULOS . NEPUTAND VORBI IN FATA SENATULUI ,VOI SPUNE ADEVARUL PE BLOGURI SI IN PRESA. VOI VORBI ASTFEL DESPRE TRIUNGHIUL, ARAB, SECTE, LUMEA INTERLOPA, CARE STRANGE CA UN CLESTE SOCIETATEA ROMANEASCA, EXEMPLUL CEL MAI ELOCVENT ESTE AICI LA NEW YORK, UNDE O SECTA A TERORIZAT SI BATJOCORIT TIMP DE MAI MULTE LUNI, PE TOTI LOCUITORII SEDIULUI DIPLOMATIC AL ROMANIEI. SENATORII AR PUTEA URMARII UN DOCUMENT VIDEO, IN CARE MEMBRI SECTEI VANDALIZEAZA FATADA CLADIRII CU DRAPEL TRICOLOR SI STEMA LA INTRARE. EI MANJESC CU GRAFITTI DE CATVA METRI FATADA CLADIRII UNDE ISI ARE SEDIUL MISIUNEA ROMANA LA ONU,.CONSULATUL ROMANIEI SI GALERIA ROMANIA. FAPTUL ESTE FARA PRECEDENT. NICIODATA IN ISTORIE GARZILE CARE PAZESC VREO AMBASADA SAU UN CONSULAT,STAU CU BRATELE INCRUCISATE ,PRIVIND CUM O BANDA ATACA SI VANDALIZEAZA ,TERITORIUL NATIONAL. ORDINUL DE A NU INTERVERVENI , AFOST DAT DE CONSULUL PAVONI URMAND INSTUCTIUNI SUPERIORE. ACESTI GOLANI NU SUNT ALTII DECAT CREATORII EXPOZITIEI “FRIDOM FOR LAZI PEOPLLE” TREBUE MENTIONAT CA IN ORICE TARA DIN LUME UN ASEMENEA INCIDENT AR FI DUS LA CADEREA GUVERNULUI SI CHIAR DEMITERII PRESEDITELUI.
    ASPECTUL DE NECREZUT AL EXPOZITIEI ICR, ESTE NU NUMAI FAPTUL CA STATUL ROMAN A ORGANIZEZAT UN EVENIMENT ANTISEMIT ,IN ORASUL CU CEA MAI MARE POPULATIE EVREIASCA DIN LUME, CI SI FAPTUL CA EL ESTE PREZENTAT DE OMAR MAWAN ANBAKI, NASCUT IN BAGDAD SI AVIND PUTERNICE CONECTIUNI IRANIENE, ASISTAM LA UN ATAC TERORIST AL IDEOLOGIEI ISLAMICE ,URMARIND BATJOCORIREA AMERICII SI A ISRAELULUI.
    PREZENTA ROMANILOR AFOST DOAR DOAR DECORUL UNEI INCREDIBILE DIVERSIUNI . TREBUE REMARCAT CA ACEST EVENIMENT ARE CA FUNDAL REACTIVARII CELULELOR AL-QAEDA DIN ROMANIA CARE PROFITA DE CORUPTIA GENERALIZATA SI DE DE SLABICIUNEA AUTORITATILOR. ROMANIA ESTE PROBABIL SINGURA TARA UNDE TERORISTII NU SUNT NEUTRALIZATI SAU ARESTATI. ASTFEL NU DE MULT GRUPUL CONDUS DE CETATEANUL SAUDIT MUSAAB MUJALLI A FOST DOAR EXPULZAT SI INVITAT , SA NU SE REINTOARCA IN URMATORII 15 ANI. ACESTE ENORMITATI AU LOC SUB OCHIUL SERVICILOR CARE SUNT DESCURAJATE SI NU SUNT LASATE SA-SI FACA DATORIA. IN DECURSUL A CATEVA SAPTAMANI AM ATENTIONAT IN SCRIS SI VERBAL AUTORITATILE DESPRE ACAEASTA EXPOZITIE ISLAMICA.AM AVUT CONVORBIRI CU ILINCA ILIE DE AMBASADA,DEASEMENE CU CONSULUL PAVONE. SPECIALISTII DE LA SERVICIUL EXTERN AU FOST OBSTRUCTIONATI SI NUAU FOST LASATI SA MA CONTACTEZE.CU ALTE CUVINTE TOATA LUMEA A CUNOSCUT GRAVITATEA SITUATIEI DAR NU A INTEVENIT DIN CAUZA PRESIUNII PREZIDENTIALE. AM ALERTAT IN CALITATE DE CETATEAN AMERICAN FBI. PE ZI CE TRECE, SCANDALUL CULTURAL DEVINE UN SCANDAL POLITIC FAPTUL CA PRESEDINTELE BASESCU PUNE INTERESELE CLANULUI, INAINTEA INTERESULUI TUTURORA CREIAZA O SITUATIE EXPLOZIVA. DECIZIA DE A ALEGE SINUCIDEA POLITICA ,ESTE O OPTIUNE PERSONALA.DAR EL NU ARE DREPTUL DE A FACE ACEST LUCRU IN DETRIMENTUL IMAGINII SI INTERESULUI NATIONAL. PRESEDINTELE TREBUR SA INTELEAGA CA INTRAND IN LUMEA CIVILIZATA TRBUIE SA NE PURTAM CIVILIZAT . AM CREZUT CA ACTIUNEA ANTIDEFOMATION LEAGUE IMPOTRIVA ICR SI INCEPUTUL MONITORIZARII ROMANIEI DATORITA UNEI EXPOZITII ANTISEMITE , SA FIE UN SEMNAL DE TREZIRE. M-AM NSELAT AMARNIC.PROBABIL CA SANTAJUL DOSARELOR,ESTE MAI PUTERNIC DECAT INSTNCTUL POLITIC. SEMNALIND CLANULUI PATAPIAVICI SPRIJINUL NELIMITAT, PRESEDITELE FACE O GRESEAL FATALA.EL SE VA PRABUSI ODATA CU EI. LUPTA IN JURUL ICR ESTE DURA SI LIPSITA DE MENAJAMENTE.DACA NOI ACTIONAM DE DRAGUL UNOR IDEI ,CLANUL APARA PRIVILEGILE .EI STIU CA DACA VOR PIERDE, VOR PIERDE TOTUL FIIND PROBABIL TRIMISI LA PUSCARIE SAU LA CASA DE NEBUNI, DE ACEEA LUPTA ESTE PE VIATA SI MOARTE. IN CURAND PUNPE EI, MEDIA INTERNATIONALA. ARTICOLUL SCRIS IN ENGLEZA”EXPOZITIE AL-QUEDA LA NEW YORK ‘ VA UMBLA IN JIRUL LUMII. SCANDALUL MARE,SCANDALUL INTERNATIONAL,ABIA INCEPE.VA FI O PALMA NOUA,NAUCITOARE.
    ACUM CATEVA SAPTAMANI CAND AM INCEPUT ACTIUNEA INPOTRIVA ICR ,AM FOST SINGUR,.ACUM CA PRIN MINUNE,CAUZA MEA A DEVENIT CAUZA TUTUROR. UNIND FORTELE CELOR DE ACASA CU CEI DE PRETUTINIDENI VOM PUTEA CELEBRA IN CURAND O VICTORIE MULT MERITATA. ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK 25 AUGUST 2008

  25. shit man , sistemul medical din america e la pamant, trimiteti un psihiatru roman , se pare ca horvath nu si-a platit asigurarea medicala cum trebuie

  26. mementan, din simt comic, mai dam voie astfel de interventii :}:}:}

    @Horvath
    propun sa te aberezi din ce in ce mai tare, pana in punctul cand te defazezi cu 360 :} esti un deliciu!

  27. REGIMUL BASESCU, UMBRELA PENTRU TERORISTII ISLAMICI
Scandalul ICR este o farsa fara precedent. Sa pus pe piciore un scenariu care creiaza impresia unei dezbateri democratice.Senatul intervine pentru a da validitate nemultumirii majoritatii intelectualitatii fata de clanul Patapievici.Dar toata vanzoleala este mentinuta la suprafata, pentru a nu pune in pericol un sistem abuziv si corupt. Cand valurile devin mai periculoase pentru vasul prezidential, “serviciile” intevin in forta pantru a linistii apele. Linstea este atat de adanca ,incat nimeni nu indraznesre, nici macar in soapta, sa atinga problemele reale a scandalului ICR. Media este pentru moment tinuta in frau, dar adevarul nu va putea ascuns multa vreme. Clanul de la putere joaca pentru timp ,crezand ca o minune il va salva de la pierire. Dar cand scandalul expozitiei ICR,de la New York intra in atentia editorialului de la statiunea tv AL-JAZEERA si incepe sa faca deliciul mediei arabe, un urias scandal international, se intrevede la orizont. In curand Presedintele Basescu trebue sa explice intregii lumi civilizate cum a fost posibil ca o institutie oficiala a statului Roman sa organizeze si sa sponsorizeze o expozitie antisemita de o salbaticie si o agresivitate fara precedent. Dansul trebue sa explice aliatilor cum a fost posibil ca diplomatia si serviciile speciale, sa dea zprijin logistic si moral unei expozitii RADICAL ISLAMICE In New York. In cele din urma va fi obligat sa ceara scuze Romanilor, ca a pus un “grup de interese”, inaintea intereselor si imaginii tarii.
Conspiratia tacerii incearca sa acopere urmatoarele;
Expozitia “Freedom for Lazy people’” nu a fost o expozitie romaneasca ci una araba.Autorul delirului antisemit se numeste OMAR MARWAN AMBAKI, nascut in Bagdad., Este cetatean irakian si are legaturi cu cercurile iraniene. Sub mana sa diabolica, visul presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad de a creia din antisemitism o forma de arta, a prins viata.(Artistii romani au fost numai decorul si diversiunea) Ca raspuns si revansa pentru caricatirile despre Mohamed dint-un ziar danez,care au pus pe foc intreaga lume araba, Teheranul a organizat o uriasa competitie de cartoonuri antisemite.Aceste cartoonuri nu numai neaga holocaustul ci instiga la un nou genocid impotriva poporului evreu. (1100 participanti, 67 tari, premiu1 de 24000$ a fost acordat unui artist din Romania)
Blasfemiile cele mai oribile, au fost prezentate intr-o expozitie intens mediatizata de propaganda islamica .Nu mica a fost surpriza mea cand am observat in albumul comemorativ, lucrari aproape similare,atat ca subiect cat si stilistica cu lucrarile din expozitia din NewYork. Concluzia uluitoare este ca ideologia plina de ura a unor mullahi a fost tranferata de la Teheran la New York via Bucuresti.
De si expozitia si-a inchis portile, prin geamurile Galeriei Romane (peretii nu au fost vopsiti )se poate distinge din strada ,o lucrare urisa care se intinde pe un perete intreg.Sunt pictate (oarecum stangaci,ca intr-un cartun) doua menore ,simbolul sacru al poporulu evreu si stema oficiala a Israelului. Pe menora din stanga este manjit cu rosu sangerand, cuvantul fuck iar pe menora din dreapta la fiecare nivel unde se pun lumanarile, cu acelasi rosu este manjit semnul dolarului.Simbolistica este simpla si poate fi inteleasa de orice antisemit din orice parte a globului. In parte opusa a galeriei atrage atentia un rabin cu palarie care are tatuat pe umar semnul SS. Nu departe putem vedea un evreu religios cu perciuni care se impreuneaza cu un elefant. Peretele central desvaluie lucrarea “Patriahii se pregatesc de sex”,care prin marime si abjectie concureaza cu lucrarea “Desecrarea Menorelor” Aici asistam la un schimb de simboluri,Moise ofera lui David steaua primind in scamb un falus.(in albumul expozitiei iraniene se gaseste o lucrare absolut similara) Mentionez ca inca sase lucrari se bucura de acelas stil si de aceeasi incarcatura de ura . Pentru ca in tara se discuta la infinit despre poneiul roz cu zvastica (o diversiune ordinara) sper ca orice om cu bun simt sa realzeze enormitarea celor petrecute in metropola americana. Ingrozit de cele cele vazute am anuntat imediat Politia si FBI .Cei care isi inchipuie ca au scapat si cazul este incheiat se inseala amarnic. Scandalul I CR abia acum incepe.
Expozitia islamica care a avut loc la ICR ,New York este o bomba propaganditica care aluat autoritatile prin surprindere.Ele incep sa puna cartile inpreuna si raspunsul va fi pe masura.Prima victima colaterala
este regimul de la Bucuresti care a devenit constient sau nu partenerul teroristilor.
ROBERT HORVATH New York

  28. ATENTIUNE
SUNT DE ACORD CU AVIZUL COMUNITATII ROMANE AMERICANE, DE A INCEPE DEPORTAREA  LUI TISMANEANU, DIN STATELE UNITE. VA PLECA CU PATAPIEVICI,MORAR, UNGUREANU, DIRECT IN VENEZUELA,UNDE VOR  FI PRIMITI DE PIONERI LA AEROPORT   
( in curand amanunte in articolul pe doua pagini “DEPORTAREA AGENTULUI VOLODEA” din New York Magazin )
ROBERT HORVATH, N.Y.
   

  29. PENTRU CEI INTERESATI IN DE ALE ARTEI, SITE-UL MEU ESTE
http://www.devagallery.com
CU GANDURI BUNE DE PESTE OCEAN
ROBERT HORVATH (DEVA) .

  30. REALITATEA EVREIASCA
    ROBERT HORVATH ARE DREPTATE
    Anti Defamation League a considerat ca zvastica nu are ce cauta in spatiul public, dar ambitiosul Patapeivici, intr-o totala lipsa de respect pentru opinia publica si fata de organizatii care apara anumite valori ale demnitatii umane, afirma ca zvastica nu deranja pentru ca nu era pozitionata “pe casa unui evreu si nici pe o sinagoga”, asta daca poneiul insusi nu ar fi fost asa ceva. Gluma (!?) directorului Institutului Cultural Roman merita amendata si credem ca organismele in drept se vor sesiza.
    Patapievici nu este responsabil pentru aparitia poneiului buclucas la New York, dar raspunde pentru incapatanarea de a apara o cauza pierduta. Domnule Patapievici, cel putin scuzele de rigoare ar fi binevenite!

Leave a comment