Cica Iliescu ar fi un tradator

Duminica de cu dimineata, cand lumea merge la beserica, in cimitirul Eroilor, o seama de pensionari, aflati sub o influenta inca nedeterminata  -fiind mult prea rar intalnita in romania, au aruncat in mai vechiu-multiplu-iubit al poporului, Ion Iliescu, cu monede si huiduieli. Simbolistica monedelor ar fi cei 30 de arginiti ai lui Iuda, potrivit tintasilor. SSP-istii la datorie, au avut ceva de munca in a-l scoate pe fostul presedinte la liman, din mijlocul imbrancelilor si huiduielilor ce-i erau adresate. Pe langa reusita imagine plastica a monedelor aruncate, din ceva gresala, sau eroare de comportament, unii  i s-au adresat lui Ion cu apelativul ‘masacrator’.

Daca faptul s-ar fi intamplat cu ani in urma, si la o scara mai larga, as fi tentat sa-mi reconsider optiniile referitoare la natia si poporul roman… Asa insa, reprezentativ ramane in continuare pensionarul ce se prezinat la vot, dis de dimineata spre a-l vota din nou pe Iliescu, fiind oarecum dezamagit cand este instiintat la urme ca Ion nu mai candideaza de ceva ani … Reflexul defectuos al romanului de traditie, este mai consecvent decat cainele lu’ Pavlov: de cate ori politicianul de sorginte veche (evident si noua), deschide gura-i si revarsa pensii, ajutor de iarna, cornulete, cetateanul sare cu votul! De ce zic ca acest experiment este mai remarcabil decat cel al lui Pavlov? Din cauza ca la noi, e 19 ani e de-ajuns sa se-aprinda becul, si catelul saliveaza; chiar nu este si n-a fost niciodata nevoie bolul alimentar. :} Rezultate maxime, investitie minima! Sisem politic de vis.

Ma uit si ascult cu o anumita mirare modul in care cetateanul american se raporteaza la cei alesi, la asteptarile ce le au, la sperantele puse in politic -si care sunt de o alta natura decat speranta de a nimeri numerele de la Loto. Dupa 2 decenii de acceasi poveste, imi vine imposibil sa inteleg altfel actorul politic, decat in felul in care m-a obisnuit marioneta made in urss. iar cand zic comunist, nu fac trimitere la ideologi marxiste, ci ma refer mai degraba la un intreg cumul de atributii si insusiri, dintre cele mai gretoase si nepotrivite pt un om; comunist imi aduce mai degraba a injuratura decat apartenenta politica.

Aceleasi personaje bantuie politicul, aceleasi retete de reusita, aceeleasi dificultati in formarea unui guvern competent, aceleasi scuze la sfarsit de mandat urmate de aceleasi promisiuni in prag de sezon electoral. Aceiasi protejati, aceiasi lideri de opinie, aceleasi procese nejudecate, aceleasi inutilitati puse in practica de fiecare presedinte, partid, ales. De-mi revin vreodata la normal, voi fi mirat!

Vodpod videos no longer available.

more about “Cica Iliescu ar fi un tradator“, posted with vodpod

[via ‘cu-voce-tare‘ , un video mai elocvent :} ]

Advertisements

~ by durox on December 21, 2008.

One Response to “Cica Iliescu ar fi un tradator”

  1. A fost singurul moment fain in vacanta, pe langa concertul lui Lese de la Ateneu…:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: