Contract Religios

Libertatea de exprimare, incluzand libertatea individului de a crede in ce-i doreste sufletul, este o calitate de dorit a oricarei  societati. ;]

Pt cine nu cunoaste, Scientologia nu a fost tot timpul o practica religioasa. In prima faza organizatia a pretins ca descoperirile intemeietorului (Ron L. Hubbard) sunt pe baza stiintifica, iar practicile sunt metode demonstrate si aprobate stiintific. In 1953, datorita criticilor venite din partea a numerosi oameni de stiinta – si psihologi, organizatia a fost nevoita sa renunte la pretinsele metode stiintifice, si sa imbratiseze o infatisare religioasa pt a putea coopta in continuare noi membri. E-meterul a fost introdus in practicile organizatiei ca metoda stiintifica de analiza a individului, precum si masura de verificare a progresului facut de membrii participanti la sedintele de audit. Numele de “scientologie” pastreaza radacinile ‘stiintifice’ aflate la baza crezului si practicilor membrilor sai la inceputul anilor 50.

Pt toata lumea ;], un exemplu de contract semnat intre practicant si cult:

contract religios scientologie
Introspection Rundown Scientology

(click pt imagine mare)

Introspectia, in intelegerea cultului, nu este altceva decat o izolare a individului pe termen nelimitat. Momentul inceperii/finalizarii introspectiei este la discretia unui reprezentant religios al cultului. Izolarea se refera la interzicerea contactului cu ORICE sursa care poate interfera cu buna desfasurare a tratamentului. Minorii pot fi inmanati unui reprezentat scientolog, pt a fi supusi tratati doar cu acordul parintilor (a se intelege ‘fara acordul unui cadru medical acreditat’).

Contractul a devenit  oficial in 1995 -pe motive juridice- in incercarea de a stopa acuzatiile de privare de libertate si diferite abuzuri asupra individului aflat sub tratament. Din cate se intelege, un fel de exorcizare in podul bisericii prin legarea suferindului de o cruce, privat de mancare si apa, insa cu acte in regula si fireste contra cost.

Pt mai multe detalii si amanunte: http://xenu.net/

ps ma refer la scientologie ca fiind un cult si nu o biserica/religie deoarece nu sunt oferite servicii religioase deschise publicului, precum si datorita faptului ca salvarea sufletului este posibila doar prin retributie foarte monetara. [sic] ;]

One can’t be a Scientologist and not be part of the church.” – Tommy Davis

Advertisements

~ by durox on April 6, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: