De vorba singur:}, cu Andrei Badin -sau dezinformarea, modalitate de informare

 

 

A fi luat de prost, e la fel de insultator ca a ti se pune cuvinte-n gura!

Intr-un articol de senzatie,  ni se prezinta in exclusivitate de catre A. Badin,  pe  site-ul propriu,  stirea cum ca politia a dat buzna in sediu ICR NY, a luat probe, si a demarat o ancheta deoarece expozitia contine elemente ce contravin legislatiei americane. Stirea se gaseste pe pagina http://www.badin.ro/2008/07/exclusiv-politia-americana-la.html.

Undeva printre comment-uri, Cristian Neagoe, Coordonator Comunicare Institutul Cultural Roman din New York, atrage atentia ca la mijloc se afla o dezinformare. Ulterior el revine cu un comunicat in care relateaza cele intamplate, si la ce anume se refera cand spune ca “Această postare este o dezinformare.” Articolul in gasiti aici http://www.supliment.polirom.ro/shownews.aspx?id=669.

Sursa d-lui Badin, Horvath  relateaza in amanunt evenimentul din seara zilei de 25 iulie, respectiv vizita politiei nypd la sediu icr ny. Avem de-a face cu “Grupul masiv 13-15 politisti americani” , cu inceperea unei anchete, confiscarea unor exponate, drept probe si cu  “golani ordinari paminteni sau arabi”.

Ce uita Badin, si Horvath sa mentioneze este faptul ca politia a fost chemata de catre acelasi Horvath, care se autosesizeaza in incercarea de a face valuri in paharul cu apa. Lesne de inteles, acesta nu este prima incercare a cineastului roman, de a atrage atentia aspra sa. Cu ocazia evenimentului “Holocaustul in Romania: intre asumare si negare”, organizat de Ministerul Culturii si Cultelor, Ambasada Romaniei la Washington si gazduit de Institutul Cultural Roman din New York, are o interventie absurda si incoerenta (video), amendata de cei prezenti la eveniment.

La fel de usor, pot telefona si eu chemand politia, pe motiv ca la vecina se aude zumzet, sau cainele din spatele curtii, imi deranjeaza somnul de frumusete. Cu siguranta ca politia va da curs cererii mele, insa asta nu inseama ca vecina maruntezte cu blenderul cadavre, sau ca vecinul din spate intretine relatii sexuale cu cel mai bun prieten al omului. Mai mult, toate aceste plangeri sunt inregistrate si se pot verifica sau studia ulterior.

Avem deci 4 politisti americani, care nu gasesc nici o neregula sau incalcare a legii, asadar nici o ancheta si ramanem cu “golani ordinari paminteni sau arabi”. Incepe sa aduca a cantec, ‘10 negrii mititei’ :}:} …si-au ramas doar 3. Astia trei, zisi si grafferi, desenatori, artisti, sau cum vreti sa-i numiti, cu siguranta vor trece peste calomiile ce le-au fost adresate, si f putin probabil ca isi vor exercita drepturile in justitie vis-à-vis de acuzatiile aduse in mod public.

Cum ziceam, semnalul de alarma functioneaza in romania lui 2008 doar in tren. Acest Horvath va mai actiona, din lipsa de alta ocupatie, in dulcele-i stil clasic si cu alte prilejuri, motivatiile lui fiind clare.

In primul rand, felul in care se exprima, si lipsa oricarei urme de stapanire a limbii engleze, imi da de inteles ca traieste in alt loc decat NY. Se prea poate sa aiba domiciliul in sua, insa mai este mult pana sa il pot considera un reprezentat al comunitatii romano-americane. [Sau reprezentantul era doar John?] Cat despre minciunile trimise-n tara, nu pot sa nu remarc varsta nepotrivita la care are aceste ocupatii.  D-le Horvath, nu doresc sa ma  identific cu d-voastra, si nici nu am cum! Va rog incetati in a va considera purtator de cuvant si opinie a romanilor din america! Sunteti pe alta lungime de unda, si aveti alte preocupari. ..

De ce dau atentie acesui personaj? Pt ca el este sursa lui Badin. De ce dau atentie acestui personaj? Pt ca el este senior editor la Antena3, -si multe altele titluri si decoratii, ce se gasesc pe site-ul dansului. A fi in fata cu scopul de a informa, cere anumite calitati, deprinderi si obligatii fata de cei ce urmeaza a fi informati. Ori a face acest gen de gafe bazandu-te pe informatii trimise de peste ocean, fara a face nici cel mai mic efort obiectiv de investigare a cazului, mie imi miroase a marlanie, si nicidecum eroare.  Promovarea unei stiri care se vrea a fi atat de alarmanta, fara a verifica veridicitatea sursei, nu se numeste neatentie in nici un caz.

Am incercat un dialog cu A Badin, pe aceasta tema, insa il refuza in mod ‘tamp’ -ca sa ii folosesc apropoul. Redau in continuare, schimbul de replici, referitoare la stirea postata de el, conform careia politia a descins la fata locului, a strans probe si a demarat o ancheta. Acestea fiind detaliile ce introduc relatarea nestimabilului Horvath.

durox luni, 28 iulie, 2008

asta este Horvath, cel care ti-a trimis incendiarele amanunte, cel are a fost asigurat de catre fbi ca ‘nazistii’ vor fi trimisi in tara?
incerc sa mentin un ton politicos, insa cu greu! dupa o asemenea sursa va ghidati posturile din blog, d-le badin?
incateleg ca lumea in care traim e imperfecta, si se pot face confuzii, pot aparea coincidente nefericite, sau chiari manipulari ale
omului sincer… insa situatia de fata nu face parte din cele enumerate mai sus, ci se numeste ‘reaintentie’, si prost gust.
gasiti aici, lamuriri, si un filmulet oarecum haziu

Andrei Bădin luni, 28 iulie, 2008

@durox: imi pare rau.sursa mea nu este horvath. nu am mai vorbit cu el de vreo opt ani. cat priveste postarile mele de subiect sunt edificatoare prin imaginile prezentate. evident ca atunci cand esti orbit de ura nu vezi nimic si vinovatul sunt numai eu. asta nu inseamna ca mizeria de acolo nu exista. sunt sute de poze, filme intregi facute. rea intentia este din partea dvs.

durox luni, 28 iulie, 2008

rea intentie din partea mea, cum asa? d-voastra scriati la inceput, cum ca “Vineri noaptea, sambata dimineata la Bucuresti, politia din New York a venit si a strans probe. Ancheta e in curs.”
asta nu face parte din citatul dat mai jos si semnat de catre Horvath. este relatarea d-voastra, aspura evenimentului.
Siteul politiei din NY are sectiunea Contact. Acolo puteti cere si d-voastra lamuri cu privire la falsa alarma de la ICR. Se afla de mai mult timp, numarul de inregistrare al plangerii, pe blogul d-voastra…
pe Horvath il numiti, un martor la incidentul de vineri seara, si redati corespondenta dansului… deci revenind, rea intentie din partea mea ca ce? Pun un link in care se aduc lamuriri la cele relatate de d-voastra? Rea intentie ca ma amuza starea in care se gaseste, sau regaseste acest Hortavh? Imi scapa intelesul afirmatiei d-voastre…
cum adica, n-ati mai vorbit cu el de 8 ani? Va referiti ca de 8 ani nu i-ati mai auzit glasul? Sau ceea ce e semnat cu Robert Horvath cineast New YORK. 26 Iulie 2008 se refera la un alt Horvath, nu cel prezent in filmuletul de la ICR NY, cu ocazia evenimentului “Holocaustul in Romania: intre asumare si negare”?
ce facem, jucam ping-pong ca’ntre orbi?

Andrei Bădin luni, 28 iulie, 2008

@durox: politia a venit. icr ny da un comunicat tafnos care nu raspunde la nici o intrebare si spune doar ceva despre o alarma falsa si apoi trece la jigniri. inteleg ca sunteti de acolo. nu sunt avocatul dlui horvath. deci rezolvati-va cu dansul problema. dar stiu ca este evreu. deci aprecierile pe subiectul respectiv ii apartin. dvs incercati sa jucati ping-pong avand impresia ca sunt tampit. imi pare rau nu sunt. astept insa opinii privind expozitia: falusurile, zvastica si restul. ca vad ca pe subiect aveti o tacere vinovata. asta e subiectul.

durox luni, 28 iulie, 2008

poi nu vedeti bine! nu am o tacere vinovata… va reamintesc ca acest articol -al d-voastra- se refera la descinderea politiei din ny, si la o ancheta ce se demarase. Asadar, despre subiectul acesta am scris; la alte subiecte si alte pagini, daca simt nevoia, o sa scriu altele… insa momentan ne aflam pe pagina unde se anunta ca politia a intrat in forta, a luat probe, si se desfasoara o anceta –acest ultim fapt este relatat de catre d-voastra, si nu parerea lui Horvath. N-am de ce sa-l caut si sa-mi rezolv problema cu el, din moment ce ma refer la opinia d-voastra si aprecierile lui.

v-am intrebat mai sus cateva lucruri, si refuzati raspunsurile. ceea ce enuntati nu face obiectul discutiei, n-o mai dati la intoarsa. -Nu ma intereseaza ca este evreu, sau ce probleme are!
mai mult, nu gasesc jignirile la care faceti referire. spre deosebire de restul comentariilor, cel al d-lui Neagoe este civilizat si lipsit de sentimentalisme. cat despre lamuririle ce le asteptati va mai repet o data: http://www.supliment.polirom.ro/shownews.aspx?id=669 ! aici se arata ca nu se desfasoara nici o ancheta, asa cum ne relatati in primele randuri.
v-am informat ca se poate lua legatura cu politia, si cere lamuriri. Este mult mai comod, evident, sa il citati pe Horvath insa.
nu am insinuat in nici un fel ca v-as considera drept tampit, insa in felul acesta, gasesc imposibil un dialog cu d-voastra (va intreb despre mere si imi raspundeti despre pere, dupa care, imi atrageti atentia ca am gresit pagina unde ar trebui sa imi dau cu parerea). consider ca sunt coerent in ceea ce am comentat mai sus, si ca d-voastra va faceti ca nu intelegeti.
revin deci: in ce fel dau dovada de rea intentie?
cum se face de negati ca acest Horvath este sursa articolului si parerilor afisate pe aceasta pagina? s-a semnat la final, ori ba? :}
astept un raspuns din partea d-voastra, la ultimile 2 comentarii ale mele.

Andrei Bădin luni, 28 iulie, 2008

@durox: despre ancheta politiei new yorkeze voi reveni. nu va faceti probleme. dl neagoe poate sa spuna ce vrea. dansul vrea sa scape de scandal. il inteleg dar nu procedeaza corect.dar cum spuneam nu asta e subiectul. ci se s-a expus acolo. cat despre pretinsul dvs dialog cu mine v-am raspuns elegant si la obiect. daca nu pricepeti nu e vina mea. rea intentia dvs este demonstrata de faptul ca nu discutati subiectul. va plac lucrarile respective? vi se pare corect ca zvastici, falusiri si alte enormitati de acest gen sa fie expuse intr-o institutie culturala a statului roman? aceasta e problema. iar politia americana va face precizari la timpul potrivit privind ce a descoperit acolo. sa fiti sigur ca voi reveni la acest subiect.

Andrei Bădin luni, 28 iulie, 2008

Acest articol a fost înlăturat de către autorul său.

 

Usor de ramarcat modul in care Badin refuza sa isi asume raspunderea pt stirea ce a prezentat-o cu cateva zile inainte. Rapsunsurile sunt la alte intrebari sau afirmatii decat cele formulate de mine. Considerand ca este o pierdere de vreme a insista sa ii reamintesc ca nu este la obiect, si plictisit de tehnica castravetelui ( “Castravetele este o leguma dicotiledonata, din familia cucurbitaceelor, care contine 98% apa…” –Florin Piersic, scheciul din copilarie), am concluzionat ca atitudinea lui imi este suficienta pt a intelege care e nivelul…

Desigur ca Neagoe nu procedeaza corect! Insa in ce fel? Lipsit de orice urma de argumentare, enuntul nu face decat s-o scalde, iar impresia ca de fapt ar avea ceva de zis, ce inca nu a zis, sau ca ar fi ocupat cu alte editari in cadrul antenei3, e absenta. Nu asa se face stire d-le Badin! Functia sau experienta tin loc de profesionalism, pana la proba contrarie. Ori in cazul de fata, latura profesionalista e atat de absenta inca da in vandalism intelectual. Va doare-n cot de romania sau imaginea ei… Va rezervati dreptul sa injositi persoane pe care nu le cunoasteti, de dragul promovarii partidului iubit, sau defaimarea partidului neiubit! Jocuri de-astea de glezna, in vazul natiunii prind la prosti, si prosti informati; a numi strambul drept si dreptul stramb pe motiv ca aveti o directie pretrasata ce trebe sa o respectati, pe linie de partid sau salar, imi provoaca dispret si o frantura de ingrijoare. Tin sa va anunt ca nu tot ce zboara are motivatie politica, si nu toata lumea inghite pastilele de adormit copii.

Dupa modul in care ati tratat acest subiect de –aparent- scandal, prea putin ma inteseaza ce parere aveti –de ce tot scriu la plural, ca doar nu vorbesc cu Papa sau cu tata?- in legatura cu enormitatile expuse in NY. Nu te intereseaza si nu are sa te intereseza ceva legat de statul roman, atat timp cat practici dezinformarea si zvarlitul din condei la comanda. Fie ca vine de la sef, fie ca vine de la Horvath.

Ce a descoperit acolo politia americana? Sa ma astept sa vad la stiri cum iasa ofiterii cu pungi de faina alba, dupa modeul minerilor de univ de geografie? N-are sa se intample, din simplu fapt ca Horvath si John, sunt tot atat de bine ancorati in realitate, cat e de ancorata flota-lui-Basescu in portul Constanta.

Felix iti da in scris, sau faci manevrele si tumble astea politice din propriu servilism? Altfel nu pot sa imi explic nicicum fapta si atitudinea ta. Sa-i scuipi in gura pe Linda, Laurentiu si Omar iti da un sentiment de implinire profesionala anume, sau e doar reflexul de a scuipa ce nu pricepi? Ai fost la expozitie sa iei pulsul, ai discutat cu cei prezenti, ai pus mana pe telefon sa intrebi ce inseamna si la ce se refera lucrarile prezente intr-o institutie a statului roman –sa-ti folosesc expresia ce vrea sa insemne ingrijoare si respect pt popor si tara? Nu prea, in schimb ti-l gasesti pe Horvath, sa-ti faca stirea, desi n-ai mai vorbit cu el de vreo 8 ani :}. Sa-ti trimit si eu o stire, ca nici cu mine n-ai vorbit de mai mult de 8 ani?!? Mi-o pui in top, si garantezi ca o sa fie la fel de fericiti la citirea ei papagalii?

Cu ‘duma’ asta, cum ca am gresit pagina si subiectul m-ai ofticat; insa nu intelege ca in sensul sentimental, pt ca n-am nimic nici cu trustul Intact, nici cu ICR. Si-ti satisfac curiozitatea, sau ascult indemnul de a discuta subiectul, o sa imi dau cu parerea si despre expozitie: atat timp cat woostercollective.com scrie  “New York is lucky to have three artists from this former East Block country visiting to paint the walls of the Romanian cultural institute. These three young artists, Nuclear Fairy, IRLO and Omar work as a collective and independently and will translate their unique cultural view into an installation across three rooms. “ iar Catrinel Bartolomeu nu se arata -asa cum te-ai astepta- dezgustata de cele vazute, apoi teatrul 37 Arts ii invita pe cei 3 sa deseneze in incinta, pt spectacolul lui Fela Kuti, deci atat timp cat astea imi suna a fi impresii bune consider evenimentul un succes. Daca te enerveaza situatia in calitate de platitor de taxe, considera ca am cumparat eu cariocile folosite la desene, iar tu ai cotizat la summitul nato. E bine asa? Iar daca iti faci griji ca o sa imi arate degetul prezidential americanii cand ies pe strada, nu-ti fa stresuri, situatia e sub control :}.

 

 

~ by durox on July 28, 2008.

8 Responses to “De vorba singur:}, cu Andrei Badin -sau dezinformarea, modalitate de informare”

  1. ..asa a ajuns si Badin sa fie celebru…am aflat ca exista si el pe pamintul asta..mai bine scria o carte, un eseu, ceva acolo …regiza un film…frumoasa publicitate gratis…Mai sunteti multi?

  2. multi care vorbim singuri, pe blogul lui Badin? suntem cativa :}:}:}

  3. badin posedă anumite stoluri de care cu siguranţă nu vrea sau nu ppoate să scape. a conlocuta cu el e ca şi cum te.ai izbi, repetat, cu capul de un zid de beton.

  4. badin posedă anumite stoluri de care cu siguranţă nu vrea sau nu ppoate să scape. a conlocuta cu el e ca şi cum te.ai izbi, repetat, cu capul de un zid de beton..

  5. […] De vorba singur:}, cu Andrei Badin -sau dezinformarea, modalitate de informare Possibly related posts: (automatically generated)1+1=2 5*5=25 10=10 2*2=:)Lectia urbanistica a Sighisoarei I-IIIelogiu babei vitregeClarificari […]

  6. […] surprins la spectacolele adresate omului ieftin. Intre timp tot astept pe A. Badin sa vina cu lamuririle promise in leg. cu politia si anchetele in desfasurare, sursele folosite, si de ce nu, cum ii mai merge, si […]

  7. @durox
    Cu totul întâmplător am ajuns ţi pe acest blog.Am rămas uimit de ce schimb de replici a putut naşte un articol.Doresc să vă spun de la început că nu mă interesează nici Horvath,nici Bădin,nici poliţia din NY,nici “anchetele”,nici probele luate de poliţie.Vă rog respectuos să-mi spuneţi doar ce părere aveţi despre lucrările expuse la expoziţia ICR NY.Şi ce părere aveţi despre domnul Patapievici.Ca să înţeleg mai bine articolul lui Bădin şi replicile dumneavoastră acide.Vă mulţumesc.Cu stimă,
    Bogdan.

  8. @Bogdan

    Lucrarile expuse la NY de catre ‘artistii stradali’ cad in subiectiv, cum la fel cade in subiectiv orice exprimare artistica… Chiar si pt persoanele educate in disciplinile artistice, impresia lasata de o lucrare poate sa fie legata de modul si executia lucrarii, de mesajul sau substratul lucrarii, de prezentarea si mediul in care a avut loc expunerea, samd.
    Deci ce parere am despre lucrari? Imi par frumos colorate! Inteleg in totalitate limbajul si modul de exprimare a artistilor in cauza? Categoric nu, insa din ceea ce inteleg lucrarile fac clar parte din subcultura sprayului, respectiv mesajul este unul agresiv, usor retoric, plin de monden si satiric. Dupa cum s-a putut vedea, cei pt care a fost organizata expozitia au gustat cele vazute -si asta e tot ceea ce conteaza. D-ul Morar de la Catavencu a luat parte la un spectacol in NY, 37 Arts, iar decorurile executate de artistii in cauza sunt inca expuse, ceea ce graieste de la sine: cei trei tineri au reusit sa impresioneze o mana de oameni cu greutate in cele artistice, astfel incat sa le ‘publice’ lucrarile timp de mai bine de un an de zile… Revenind, parerea mea despre lucrarile expuse este ca acestea au fost si sunt niste valori initiatice, izoterice -drept dovada cele scrise mai sus.

    Despre dul Patapievici n-am nici o parere, deoarece nu-l cunosc. Din cele vazute, dansul este o pers. civilizata care doreste sau incearca sa poarte dialoguri cat mai directe insa in mod politicos -spre deosebire de alte personaje in cauza care se mentin la nivelul de mahala prin modul de abordare si expunere. Scrierile dlui Patapievici imi par o lectura inteligenta, deloc cenzurata in ceea ce priveste trairile si convingerile launtrice ale autorului…

    Pt a intelege replicile nu cred ca este necesar a se cunoaste impresia artistica lasata de Zacuska Senzual’. Stirile prezentate la ora respectiva de catre Badin si Antene, scandalul generat, precum si sursele folosite de catre ‘jurnalistii’ in cauza s-au dovedit la scurt timp ca fiind notoriu false. Dupa cum este obiceiul tarii, scuzele, rectificarile, retragerea acuzelor, informarea audientei cu stiri updatate pe subiect au lipsit si lipsesc in continuare.
    Nu ai ce sa intelegi din tot dialogul decat ca Badin a lansat niste stiri bazandu-se pe o veche relatie cu un personaj care sufera patologic de minciuna si paranoia, a denigrat cateva persoane in mod sistematic, a faurit un scandal pe care l-a exportat voios in mass-media, toate acestea fara dovezi, fara a verifica sursele -asa cum o demostreaza timpul scurs de atunci, sau cum se zice ‘istoria’. ‘Replicile acide’ au fost incercarea de a corija anumite aspecte false/rautacioase, de a stopa dezinformarea si denigrarea persoanelor cu scopul de a face senzatie/audienta/manevre politice.

    Ti-am raspuns lung, pt ca m-a intimidat exprimarea ta ultra politicoasa/oficiala ;]]

Leave a comment