Sergentul de strada

Din categoria ‘politia nu-i cu noi‘ inca un fapt divers: sergenul este un “grad inferior în armată sau în miliţie“. Bine ca stim…

Asa cum exista ‘am cetit pe net‘, certitudine cu valoare absoluta, poate chiar mai babana e vorba ‘am vazut in DEX‘. De unde am aflat si eo ca militia isi face datoria: ea exista!

sergent-dex_online

Tot cu iz de ev mediu, remarc si declaratia d-nei Rovana Plumb cu privire la legalizarea drogurilor usoare. Ca, daca medical utilizarea drogurilor usoare se dovedeste ca fiind in regula, atunci nu va avea nimic impotriva lor. Adica cam ce-a zis si EBA, inainte sa-i zica Zmeul ca tre’ sa corecteze declaratia. [“Nu sunt de acord cu legalizarea consumului de droguri in Romania, oricat de usoare ar fi ele, dar, daca aceasta va fi o decizie a Uniunii Europene, eu, care ma pregatesc sa fiu parlamentar european, nu pot decat sa spun ca ma voi supune deciziei majoritatii si Uniunii Europene, dar nu sunt de acord ca acest lucru (legalizarea – n.r.) sa inceapa cu Romania pentru experimentarea consumului de droguri usoare si a mortii asistate“]

Pt genul asta de balarii, mai curva decat intuitia lu’ Base, este doar mass-media romaneasca. Daca mai tinem minte circul pe seama lui Andrei Gheorghe, plus reportajele in care militia descinde in patul studentesc unde se ascund substante de un deosebit pericol [intre 1 si 2 grame gangea], putem trage concluzia ca in tara D-lui, Romania, populatia este educata, bine informata, si nu admite asemenea derapaje sociale. Sau:

Se da la tv fiecare ‘captura’ in care sergentii de strada salveaza orasul -de dealeri, confiscand intreaga marfa [de obicei sub 5 grame:} ], pt a tine treaza senzatia publicului ca banii alocati acestor manevre sunt justificati. De-aia nici EBA nici Base n-au cum fi de acord cu legalizarea consumului de droguri; pt ca cine baga-n tara marfa, o baga cu remorca… Plateste ce este de platit, fiecare isi ia partea, militia are material de lucru, banii se cheltuie, la judecatorie si la bulau este flux continuu, toata lumea fericita! Daca am crede ca pozitiile astea pubice au de-a face cu principii sau studii stiintifice, am fi naivi.

Revenind la curve, jurnalistul roman, are o capacitate infinita de a fi prost. Si prost informat. Ca sa nu ramana descoperit, acopera neajunsurile amintite prin erectii deontologice, articole in rosu, si mue in proza. Sau in gand[ul]. Jurnalistul se simte cu tiparul in poala, la fel de cucernic precum militianul cu pulanul sub brat. Fara obiectul muncii, ambele categorii se resimt dupa trepanatiile efectuate de gradele superioare!

Pt reporterii care ne instiinteaza cine cu ce s-a mai drogat si cum a fost prins, intrebare: cum se face de nu-ntreaba nimeni pe nenea militian, de ce nu ii prindem pe aia care fac banul greu din droguri? :}

Si cineva s-o-ntrebe si pe Rovana P, daca avem ceva studii medicale care dovestesc ca fiind in regula utilizarea zaharului brun, si a sarii de lamaie; pt ca daca nu, ar trebui data o lege… Sa faca cineva banul greu si din astea… :}:}

.comentariul zilei.

~ by durox on May 31, 2009.

One Response to “Sergentul de strada”

  1. Grija mare copiii, si sa ne apropiem cu sfiala intru rostirea acestor initiale, nu amatoriceste ci profesionaliceste, asa cum sade bine unor curve intelectuale: EBA.
    Am inteles, Elena Basescu. Deci, EBA. EBA. E-BA. Mai citeste odata: EEEEEBBBBAAAAAA. Si acum, trepanatia (cu iz de mue pentru ziaristi):
    EBĂ
    A se citi inca odata, cu voce tare:EBĂ. Noah, acuma mai vreti sa o apelati initialiceste? Not so much, e, BĂ?

Leave a comment