Googlegate?

Fenomen interesant: functiile autosuggest ale motoarelor mari de cautare (Google, Bing, Yahoo) ignora termenul ‘climategate’.

In urma cu 4 zile, erau suficiente primele doua litere “CL” pt a aparea in lista de autosuggest ‘climategate’. Lucru de inteles, dat fiind faptul ca termenul surclasase majoritatea termenilor folositi in searchul Google. Climategate depasea in numarul de linkuri afisate pe ‘Obama’, ‘Britney’, ‘Global Warming’, ‘Windows 7’ si alte curiozitati. ;] La ora actuala climategate afiseaza peste 30mil linkuri, insa cu toate astea termenul nu mai figureaza in lista de autosuggest in motoarele de cautare.

Explicatiile date de Google (se pot citi aici) sunt atat de evazive incat au de-a face cu ‘lipsa de chef’.

Aceasi situatie se regaseste si la Youtube, care si el s-a razgandit intre timp privind la frecventa cu care termenul este cautat de catre utilizatorii sai. Mai mult, YouTube refuza sugerarea oricarei trimiteri ce are de-a face, sau contine ‘climategate’. Sau poate doar mi se pare. ;] Am insa doua exemple, care in urma cu cateva zile figurau in topul listei autosuggest: ‘Hide The Decline – Climategate’ (aproape 400mii views) si ‘Jon Stewart talks Climategate’ (vreo 300mii views in 4 zile).

Pt ca gluma sa fie completa,dupa cum se vede in imagine, mai sus numitele nu afiseaza sugestii nici daca ‘climategate’ este scris pana la ultima litera.

googlegate

Al Gore is currently the founder and chair of Alliance for Climate Protection, the co-founder and chair of Generation Investment Management, the co-founder and chair of Current TV, a member of the Board of Directors of Apple Inc., and a senior advisor to Google.

[barcode= googlegate]

~ by durox on December 6, 2009.

3 Responses to “Googlegate?”

  1. guvernul lucreaza, cred eu…

  2. in folosul nostru, ai uitat sa mentionezi ;]

  3. […] loc de top, asa cum promoveaza sarguincios. Astfel dupa autocenzura ce ruleaza pe google china, omiterea termenilor din listele de autosuggest pt motive politice, trec in lista si publicarea contactelor din adresa de […]

Leave a comment